Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή στις Μεγάλες γιορτές ανακύκλωσης!

Tο Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο μπορούν οι μαθητές να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» διοργανώνει «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές» Δήμων όλης της χώρας, από 23 Μαρτίου 2015 έως 31 Μαΐου 2015. Οι γιορτές τελούν υπό την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οι γιορτές περιλαμβάνουν «Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» για τα σχολικά μήματα και θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους Αθηναίων και σε 14 ακόμη Δήμους της χώρας (Πειραιά, Νίκαιας-Αγ.Ιωάννου Ρέντη, Αιγάλεω, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Παπάγου-Χολαργού, Ροδίων, Τήνου, Ιωαννιτών, Τρικάλων και Ύδρας).



Οι μαθητές, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, θα επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στους αντίστοιχους Δήμους. Κάθε φορά που θα επιστρέφεται μία συσκευασία, θα εκτυπώνεται αυτόματα κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης. 
Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα όπως tablets, MP4 και MP3 για κάθε μαθητή των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων. 

Την 1 Ιουνίου 2015 και ώρα 2μ.μ. όλα τα σχολικά τμήματα θα πρέπει να παραδώσουν τα κουπόνια που έχουν συλλέξει και στις 5 Ιουνίου 2015 θα γίνει η Μεγάλη Τελετή Απονομής των επάθλων στους μαθητές, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα στην οποία θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία από τα πρωτεύοντα σχολικά τμήματα. Οι δαπάνες μετακίνησης θα καλυφθούν από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης μας με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουν στη γιορτή αυτή!

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Συμμετέχουμε στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2015

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο έχει την επιστημονική / εκπαιδευτική ευθύνη, διοργανώνει τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2015 ο οποίος αφορά στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων (Ε΄ και Στ΄) των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα διενεργηθεί: η α΄ φάση την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα –που θα το ζητήσουν–, ενώ η β΄ φάση (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος –μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους– από κάθε σχολείο) το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας.

Οι μαθητές της τάξης μας έχουν προετοιμαστεί για το διαγωνισμό αυτό με επαναληπτικές ασκήσεις στη Φυσική. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το micro-kosmos.uoa.gr


Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

25η Μαρτίου

Δύο γιορτές παρακολούθησα σήμερα! 
Η Στ' τάξη μας παρουσίασε το χρονικό της Επανάστασης.
Το Νηπιαγωγείο μας παρουσίασε ποιήματα και τραγούδια και στο τέλος ολοκλήρωσε τη γιορτή με παρέλαση στο προαύλιο στου σχολείου.
Μπράβο στα παιδιά! Μπράβο και στις δασκάλες τους κ.Καρανταλή και κ.Σταφυλιά.





Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πλύνατε τα χέρια σας;

Μία τόσο εύκολη κίνηση που όμως πολλές φορές την κάνουμε βιαστικά και τελικά δεν έχουμε απομακρύνει όλα τα μικρόβια από τα χέρια μας!
Η παιδίατρος κυρία Πρωτοσυγγελίδου Μαρία και η επισκέπτρια υγείας κυρία Παπαστεργίου Μαρία από το ΠΕΔΥ Χαλανδρίου, ήρθαν την προηγούμενη Τετάρτη στο σχολείο μας και μας μίλησαν αναλυτικά για την πρόληψη των λοιμώξεων και την ατομική υγιεινή.









Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες.

Μια συναρπαστική θεατρική περιπέτεια! Το θρυλικό έργο του Ιούλιου Βερν παρακολουθήσαμε την Τετάρτη.
Περάσαμε καταπληκτικά! 









Είδαμε την έκλειψη Ηλίου!

Τη σημερινή έκλειψη Ηλίου παρακολουθήσαμε  μέσα στην τάξη μας σε ζωντανή σύνδεση με το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο ηλιακό τηλεσκόπιο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν! Μπορεί να μείναμε μέσα στα διαλείμματα, αλλά περάσαμε ωραία!






Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Στηρίξτε μας με την ψήφο σας στο School Lab

6o Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου
4 υποψηφιότητες:
Το αχτύπητο δίδυμο- Νεκτάριος και Νικόλας
Οι 4 ενέργειες- Δάφνη, Δήμητρα, Δημοσθένης και Παναγιώτης
Bubbles - Βάνα, Θεοδώρα και Λίντα
Τα πολικά αρκουδάκια- Κάτια και Μαρία

Αφιερώστε μόνο δύο λεπτά! 

Μπείτε στο https://school-lab.org/ 
Επιλέξτε ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται εκεί.



Σας μεταφέρω το μήνυμα της Άννας Βαρσάμου μέντορα της μίας ομάδας μας:


ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:
Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, ώρα 23:59.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ:
Κάθε ένας που έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα του School Lab έχει δικαίωμα να ψηφίσει
Επομένως για ψηφίσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ έχεις λογαριασμό χρήστη και κωδικούς, (να κάνεις αυτό που λέμε login στην πλατφόρμα)

ΥΠΕΘΥΝΟΣ/Η  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ: 
Κάθε ομάδα έχει ήδη γραφτεί, ΑΛΛΑ έχει μόνο μια δυνατότητα να ψηφίσει  με τους κωδικούς της (το «σύστημα» την μετράει σαν ένα άτομο, όχι σαν όλα τα άτομα που είναι μέλη της ομάδας).  Οπότε καλύτερα ας χρησιμοποιήσει τους κωδικούς της ομάδας  ο υπεύθυνος/η  καθηγητής/τρια της.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Τα μέλη της ομάδας πρέπει  να κάνουν ο καθένας/μία  δικό του/της  λογαριασμό (με νέους κωδικούς) για να μπορέσουν να ψηφίσουν ο καθένας ξεχωριστά και οι ψήφοι να φανούν περισσότεροι!

ΦΙΛΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ και λοιποί …ψηφοφόροι σας
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ που θα σας ψηφίσουν ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν την ίδια διαδικασία:
Δηλαδή να ανοίξουν λογαριασμό και να «εγγραφούν» στο σύστημα με κωδικούς,  αλλιώς δε μπορούν να σας ψηφίσουν.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:
Δίπλα στο βίντεο θα έχει ένα κουτάκι που θα το τσεκάρεις και εκεί κάπου θα έχει κι ένα «κουμπάκι» που θα λέει «ψήφισε» και θα το «πατάς».

ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:
Μπορείς να ψηφίσεις ΜΕΧΡΙ 3 βίντεο.
Που σημαίνει ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑ τα τρία κουτάκια και ΜΕΤΑ πατάς το κουμπάκι «ψήφισε». Πρόσεξε γιατί αν κάνεις λάθος ΔΕΝ σε αφήνει το σύστημα να αλλάξεις κάτι  ή να ξαναψηφίσεις  – κάθε «λογαριασμός χρήστη» μπορεί να ψηφίσει μόνο μια φορά.

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΥ:
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που δεν μπορούν να δουν το βίντεό σας ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ,
πιθανόν δεν έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους το πρόγραμμα που χρειάζεται
για να «ανοίγει» τα συγκεκριμένα φορμάτ των βίντεο. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, πρέπει να κατεβάσουν κάποιο πρόγραμμα που να «διαβάζει» τέτοια φορμάτ (πχ το VLC player, που είναι και δωρεάν)

Η Τελετή Λήξης του School Lab κι η ανακοίνωση του νικητή θα γίνουν στο «Τεχνόπολις», Πειραιώς 100, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μικρός Ευκλείδης- Συμμετοχή

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου συμμετείχαμε στον 9ο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Παιχνίδι και Μαθηματικά" που διοργανώνει το περιοδικό "ο μικρός Ευκλείδης" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Αρχικά οι μαθητές είχαν αγωνία, αλλά γρήγορα χαλάρωσαν και απάντησαν στις ερωτήσεις του διαγωνισμού.

Η Ε.Μ.Ε θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα, και πιο συγκεκριμένα για το όνομα ή τα ονόματα σε περίπτωση ισοβαθμίας του μαθητή ή της μαθήτριας που είχε την καλύτερη επίδοση ανά τμήμα και τάξη, χωρίς να αναφέρει τη βαθμολογία κανενός μαθητή.
Η Ε.Μ.Ε μέσω των παραρτημάτων της, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Διευθυντή κάθε σχολείου, θα οργανώσει εκδηλώσεις κατά τις οποίες θα απονείμει Βαβαίωση Διάκρισης στους μαθητές με την καλύτερη επίδοση ανά τμήμα.
Τα θέματα του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στο http://www.hms.gr/node/930

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Πάρκο Τρίτση- Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την προστασία των άγριων πουλιών και των βιότοπων στην Ελλάδα.
Σήμερα επισκεφτήκαμε το Πάρκο Τρίτση και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τα πουλιά στην πόλη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στη "Διαδρομή της λίμνης", όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα λιμναία, δασικά και αγροτικά οικοσυστήματα του Πάρκου, καθώς και την ορνιθοπανίδα που υποστηρίζουν.
Μια πολύ ωραία βόλτα στη φύση!
Σας προτείνουμε να πάτε!




Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μάρτης! Καλό μήνα!

Τα παιδιά φορούν το ασπροκόκκινο βραχιολάκι στο χέρι τους, γιατί σύμφωνα με την παράδοση τους προστατεύει από τον ανοιξιάτικο ήλιο!
Σήμερα  γίναμε ζευγάρια και βοήθησε ο ένας τον άλλον να φτιάξει το βραχιολάκι του.
Καλό μήνα!